Nedjelja, Veljača 19, 2017

Dešperija

Ovdje možete pročitati pitanja i odgovore na neka od Vaših pitanja...

Dešperija 16.03

BAŠKA

1.Pitanje

S obzirom na katastrofalan izgled ulice u Jurandvoru (pod Mire) gdje je nedavno GP počeo sa radovima i gdje nemamamo prilaz kućama nego se kupamo u blatu a trenutni radovi stali zanima me kada ce se privest kraju ili makar malo uredit jer zivot ovdje nije stao zato jer su počeli radovi..

1.Odgovor

S boljim vremenskim uvjetima koji nam se najavljuju vjerujem da će izvođač brže izvesti radove koje je do sada zbog velikih oborina, tj. kiša bio u nemogućnosti učiniti.

2.Pitanje

Izlaz s parkirališta Trgovine Krk u Baški je nepregledan, može li se nešto učiniti.

2.Odgovor

Radi se o trgovini u privatnom zakupu, dakle na privatnoj zemljišnoj čestici, te bi se zakupodavatelj prostora trebao pobrinuti o primjerenom ulazu i izlazu na prostor parkirališta trgovine, iako poznavatelji prometnih prilika u Baški i struka ne prepoznaju nepreglednost izlaza, odnosno ulaza koji se navodi kao problem već ga ocjenjuju primjerenim i preglednim.

3.Pitanje

Planira li se u Baški urediti novo dječje igralište – staro je uklonjeno zbog izgradnje škole.

3.Odgovor

Planira se, naravno. U planu je nekoliko potencijalnih lokacija, a kroz III. Izmjene i dopune PP-a Općine Baška, koje su u tijeku, će se one i uvrstiti u plan.

Na sva pitanja odgovorio je općinski načelnik Toni Juranić

 

Dešperija 10.02

BAŠKA

1.Pitanje

Kada se planira izgradnja kanalizacije u Dragi Bašćanskoj

1.Odgovor

Izgradnja kanalizacije, među ostalim i predjela Tomaševo u Dragi Bašćanskoj, sastavni je dio projekta kandidiranog za financiranje iz EU fondova, koji su zajednički, sve JLS otoka Krka, pokrenule preko društva PONIKVE VODA d.o.o., koje je i nositelj istog projekta. Za očekivati je da će se radovi izvesti u 2017. godini.

2.Pitanje

Da li će se graditi stambene zgrade u Baški...

2.Odgovor

Izgradnja stanova (stambene zgrade) iz programa društveno poticane stanogradnje je projekt za provedbu kojega se opredijelilo Općinsko vijeće još 2012. godine. Imenovano je povjerenstvo, lokacija izgradnje je utvrđena prostorno planskom dokumentacijom, zemljište je otkupljeno. U studenom 2015.
godine, donesena je i Odluka o kriterijima i mjerilima za kupnju stana iz Programa POS-a. Predstoji raspisivanje natječaja za formiranje liste reda prvenstva za kupnju stana, što će se provesti u najskorijem vremenu.

 

Dešperija

live-online

Naše frekvencije su:
89.2, 96.0 i 96.3 MHz

Sms opuštanje

Utorkom u 16.30 pošaljite Vašu  glazbenu želju na broj 091 48 49 300

Notalar

MALE OGLASE slušajte ponedjeljkom i četvrtkom od 11-11.15 sati.

Pošaljite svoj mali oglas

Copyright 2013 Radio otok Krk / Designed by Matrix informatika